Eerste sociale deelauto in Nijmegen Oost

“Dienstencentrum OBG neemt deel aan een pilot sociaal autodelen. Met een deelauto van het autodeelconcept MobielGedeeld hopen zij ouderen in Nijmegen mobieler te maken. Het OBG is de negende locatie in Gelderland waar buurtbewoners de beschikking krijgen over een deelauto van MobielGedeeld. “

Bekijk het N1 item!

OBG Nijmegen - locatie deelauto MobielGedeeld
buurtschap Heelweg -deelauto MobielGedeeld

Buurtschap Heelweg start pilot met deelauto – 03/06/2016

“Het stelt inwoners van Heelweg in staat, met name de kwetsbare groepen, om deel te blijven nemen aan het sociaal verkeer”, legt Leo Groenendaal het belang van de Mobiel Gedeeld-auto uit. Hij is, naast bestuurslid bij het Buurtschapshuus, een van de vrijwilligers die zal rijden in de auto. “Boodschappen doen, naar de bibliotheek toe, maar ook als wij activiteiten organiseren in het Buurtschapshuus kunnen we zelf mensen ophalen.”

Lees meer ..

Sociaal autodelen komt naar Nijmegen – 02/06/2016

Dienstencentrum OBG en Hobby Centrum Nijmegen Oost (HCNO) zijn verheugd u te kunnen mededelen dat er in het kader van de Pilot Sociaal Autodelen een deelauto van MobielGedeeld in Nijmegen Oost zal worden geplaatst. Het OBG is de negende locatie in Gelderland waar buurtbewoners de beschikking krijgen over een deelauto van MobielGedeeld volgens haar sociale autodeelconcept.

Lees meer ..

Pilot MobielGedeeld Achterhoek gaat van start in Bredevoort

Vrijdag 22 januari beleefde Bredevoort de primeur van het Pilot-project: MobielGedeeld Achterhoek. In ’t Grachthuys was er een feestelijke en informatieve bijeenkomst waar een deelauto, een VW-Up, werd gepresenteerd. Wethouder Erik Luiten was bij deze presentatie aanwezig.

Lees meer ..

Beltrum doet mee met pilot sociaal autodelen

BELTRUM – MobielGedeeld heeft Beltrum (samen met nog 7 andere kernen) geselecteerd en aan de Provincie voorgelegd voor deelname aan een pilot een auto te delen. Vanaf 30 januari 2016 staat er een auto van MobielGedeeld in Beltrum.

Lees meer ..

MobielGedeeld werkt aan app – 19/11/2014

De Nijmeegse autodeelservice MobielGedeeld is in gesprek met de provincie Gelderland over het idee om een app te lanceren waarmee auto’s gedeeld kunnen worden. Dat kan als alternatief dienen voor onrendebale buslijnen in buitengebieden.

Lees meer ..

MobielGedeeld richt zich nu ook op de zakelijke markt – 20/12/2014

Van Gool: „Mobiliteit is essentieel voor werk, studie en een sociaal leven. Het is onze missie om op betaalbare wijze in mobiliteit te voorzien.” MobielGedeeld richt zich sinds kort ook op het zakelijke segment en introduceerde onlangs een inno­vatief autodeelconcept spe­ciaal ontwikkeld voor het sociale segment. Rasing: „Wij vinden dat de­len van mobiliteit verder­ gaat dan bestuurders die met elkaar een auto delen. Ook gebruikers die niet zelf een auto kunnen besturen (geen rijbewijs of een fysie­ke beperking) moeten een auto kunnen delen. Vrijwil­ligers en andere gebruikers met rijbewijs maken dit mo­gelijk binnen ons sociale concept. Wij geloven sterk in sociaal ondernemen.”

Lees meer ..

Ontdek de toekomst! – 20/01/2015

Geïnspireerd door Tegenlicht besloten Joost Bouman (RNCT) en Koen Sieben (CVJO Nijmegen) ondernemers bij elkaar te brengen die nu al op een nieuwe manier ondernemen. Dit alles speelde zich af op het erf van BIJ KOOS (inititief van Imagro). Het resultaat is een geslaagde bijeenkomst met veel openhartige, mooie verhalen, nieuwe contacten en nog veel meer. MobielGedeeld was erbij en presenteerde haar sociale autodeelconcept aan deze groep innovatieve ondernemers.

Bekijk de video

iBestuuronline.nl: Nils Roemen over delen – 01/09/2015

Nils Roemen is professioneel uitprobeerder, manisch positief, denkt dat alles kan en wil graag de wereld een beetje leuker maken. Hij is een van de initiatiefnemers van onder meer Durftevragen en Nijmegen Deelstad. Nils gelooft in de deeleconomie en doet er alles aan om de opmars ervan te versnellen. Autodelen past helemaal in zijn visie op de toekomst van onze maatschappij.

Lees meer ..

De Dukenburger – 01/05/2015

Nijmegen, Dukenburg, de wijk waar het allemaal begon voor MobielGedeeld. Alweer ruim een jaar geleden startte MobielGedeeld in deze wijk haar eerste pilot. Onze klanten van het eerste uur rijden nog
altijd even enthousiast in onze deelauto’s. Ze zijn zeer te spreken over MobielGedeeld’s unieke autodeelconcept en bovendien helemaal tevreden over de organisatie.

Lees meer ..

Nijmegen Deelstad, Picture it! – 24/10/2015

Tijdens ‘Picture it!’ liet Nijmegen Deelstad zien hoe Nijmegen er anders en beter uit kan zien als we meer gaan delen. Een Deelstad is een stad waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van alles wat er al is om een mooie, duurzame en leuke stad te zijn. Een stad waarin mensen onderling verbonden zijn, waarin het fijn leven en wonen is en waarin we slim omgaan met onze overvloed. De deelauto van MobielGedeeld hoort natuurlijk in dat plaatje!

Nijmegen Deelstad is een initiatief van Nils Roemen en Juul Martin.

Bekijk de video

MobielGedeeld – Autodelen in de regio

Op verzoek van de Provincie Gelderland – in het kader van het Project Basismobiliteit – schreef MobielGedeeld een artikel over haar visie op regionale mobiliteit en de rol die autodelen hier in kan vervullen. Binnen het Project Basismobiliteit werken provincie en gemeenten aan de optimalisatie van een betaalbaar en efficiënt regionaal openbaar vervoersysteem dat beschikbaar is voor alle inwoners.

Lees meer ..

MobielGedeeld en CVJO Nijmegen: net dat stapje extra

Centrum voor Jong Ondernemerschap (CVJO) is met 8 kantoren in Gelderland en Flevoland inmiddels een vooraanstaand deelkantooraanbieder in Nederland. CVJO onderscheidde zich al door niet alleen de werkplek te delen, maar ook de kennis en ervaring van succesvol ondernemers middels haar unieke partnerstructuur. Daar komt nu weer een stukje onderscheidend vermogen bij. Want waarom stoppen bij het delen van kantoorruimte, kennis en ervaring? CVJO Nijmegen gaat nu ook mobiliteit delen!

Lees meer ..