Hoe ver mogen MobielGedeeld buddies uit elkaar wonen?

Voor buddies met rijbewijs, die de auto zelf zullen besturen, is het uitgangspunt van MobielGedeeld dat zij op loop/fiets-afstand van de auto wonen. Voor sommigen is dat 100 meter, voor anderen enkele kilometers. Buddies zonder rijbewijs – die ritten aanvragen en als passagier gebruik wensen te maken van de deelauto – kunnen uiteraard verder bij de auto vandaan wonen.

Hoe weet ik wie de auto op welke momenten gebruikt?

Elke deelauto is gekoppeld aan een online agenda. Elke buddy heeft via mijn.mobielgedeeld.nl toegang tot de agenda van de auto waar hij of zij zich voor heeft ingeschreven. Middels deze agenda kunt u de auto reserveren of een ritaanvragen. Wanneer de agenda geen reserveringen aangeeft, betekent dit dat de auto vrij is en tot uw beschikking staat.

Ik heb een team samengesteld. Wat nu?

Neem contact op met MobielGedeeld en wij plannen zsm een intakegesprek met u en uw buddies! Klik hier

Ik wil graag een elektrische deelauto rijden. Kan dat?

Standaard biedt MobielGedeeld de Volkswagen-Up 5 deurs met benzine motor aan. MobielGedeeld kan u de scherpste prijs garanderen voor deze auto. Natuurlijk kan in overleg gekozen worden voor een ander type motor zoals een elektrische motor. MobielGedeeld maakt graag voor u een offerte op maat waarin kosten en voorwaarden voor elektrisch rijden worden gespecificeerd.

Hoe organiseer ik mijn mobiliteit tijdens mijn vakantie?

Omdat u een auto deelt is het doorgaans lastig (en onvoordelig) om de auto voor een lange periode zoals een vakantie te gebruiken. Wilt u graag met de auto op vakantie, dan regelt MobielGedeeld een passende auto voor een speciaal tarief. Neem contact op met MobielGedeeld

Moet ik per se met reclamestickers van MobielGedeeld rond rijden?

Nee. Uw slimme voordelen mag u gerust geheim houden. Bent u bereid voor MobielGedeeld reclame te rijden, dan krijgt u korting.

Ik wil graag een andere auto dan de Volkswagen Up! rijden. Kan dat?

Standaard biedt MobielGedeeld de Volkswagen-Up 5 deurs met airco aan. MobielGedeeld kan u de scherpste prijs garanderen voor deze auto. Natuurlijk kan in overleg gekozen worden voor een ander type auto. Dan krijgt het team een offerte op maat waarin looptijd en kosten worden gespecificeerd.

Betaal ik bij MobielGedeeld boekingskosten wanneer ik de auto reserveer?

Nee, bij MobielGedeeld betaalt u geen boekingskosten.

Iemand in de groep maakt een verkeersovertreding met de deelauto. Wat nu?

Middels de online planning is het kinderlijk eenvoudig om een bekeuring te terug te koppelen naar de bestuurder. Degene die de verkeersovertreding heeft begaan, krijgt het proces verbaal dus keurig op de mat en in zijn mailbox.

Stelt MobielGedeeld in het najaar winterbanden ter beschikking?

Ja, MobielGedeeld zorgt dat uw deelauto in het najaar van winterbanden wordt voorzien. Wij hechten grote waarde aan de veiligheid van onze buddies en hebben het wisselen van zomer naar winter-banden en andersom als standaard service in het contract opgenomen. U betaalt dus niets extra voor de winterbanden. Wel bent u de deelauto twee keer per jaar een dagdeel kwijt voor het wisselen van de banden. Dit wordt ruimschoots van te voren in de online agenda van uw deelauto aangegeven.

Mag ik mijn huisdier meenemen in een MobielGedeeld auto?

U mag uw huisdier slechts vervoeren in uw deelauto als u dit vooraf bent overeengekomen met uw buddies. Uiteraard moet u er zelf zorg voor dragen dat de auto na de rit geen sporen van huisdieren vertoont. MobielGedeeld brengt u eenmalig reinigingskosten in rekening als wij na afloop van de overeenkomst menen dat speciale reiniging van de deelauto nodig is als gevolg van het vervoer van huisdieren.

Is roken toegestaan in een MobielGedeeld auto?

Nee, roken is absoluut niet toegestaan in uw deelauto. Roken in de auto is onhygiënisch en nog veel belangrijker: het is gevaarlijk. MobielGedeeld hecht grote waarde aan de veiligheid van haar buddies en spreekt dus met u af dat er niet in de deelauto gerookt wordt. Tijdens het reinigen van uw deelauto controleert de MobielGedeeld medewerker of u en uw buddies zich aan de afspraak houden.

Hoe vaak kan ik mijn overgebleven saldo meenemen?

U kunt uw overgebleven saldo drie maanden meenemen, daarna komt het te vervallen. Tevens kunt u om de drie maanden uw All In bijdrage herzien op basis van werkelijk gebruik.

Bouw ik een no claim op bij MobielGedeeld?

Als u er voor kiest om een autoverzekering af te sluiten bij Bovemij nadat u stopt met autodelen bij MobielGedeeld, dan kunt u de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd in uw MobielGedeeld auto opvoeren voor een no claim. Deze bijzondere voorwaarde heeft MobielGedeeld voor u bedongen bij onze verzekeraar.

Ik rijd schade met mijn deelauto wat nu?

MobielGedeeld heeft haar auto’s verzekerd met een speciale auto-deelverzekering van Bovemij. U bent dus ten alle tijden prima verzekerd in uw MobielGedeeld auto. Houdt u er wel rekening mee dat een eigen risico van EUR300 van toepassing is.

Hoe stel ik een team samen?

Kent u mensen in uw omgeving die net zo flexibel in hun reisgedrag zijn als u? Spreek ze aan, vorm een groep en maak een afspraak voor een oriënterend gesprek bij MobielGedeeld. Maak een afspraak Ziet u ook altijd dezelfde auto, op dezelfde plek in de straat geparkeerd staan? De kans is groot dat hij daar 23 uur per dag staat. Vraag bij ons MobielGedeeld flyers en stop ze onder de ruitenwissers van deze auto’s. Neem contact met ons op

Ik heb alles geprobeerd, maar ik kan geen buddies vinden. Wat nu?

Kunt u op dit moment geen groep vormen? Geeft niets! U meldt zich aan bij MobielGedeeld en wij zoeken voor u naar buddies bij u in de buurt. Schrijf u nu in en zet ons aan het werk!

Mag ik met mijn MobielGedeeld auto ook buiten Nederland rijden?

Jazeker

Kan ik een trekhaak op mijn MobielGedeeld auto laten monteren?

U en uw buddies bepalen de configuratie van uw Volkswagen Up!. Als u met z’n allen beslist dat daar een trekhaak op hoort voor een fietsdrager, dan komt die trekhaak er op.

Kan ik accessoires zoals navigatie, airco, cruise control, etc. krijgen op mijn deelauto?

U en uw buddies bepalen de configuratie van uw Volkswagen Up!. Als u met z’n allen beslist dat er accessoires in de Volkswagen Up! moeten worden toegevoegd, dan regelt MobielGedeeld dat voor u. Let wel, dure accessoires hebben wel invloed op uw maandelijkse All In bijdrage.

MobielGedeeld plant onderhoud/schoonmaak op een moment dat ik de deelauto nodig heb. Wat nu?

MobielGedeeld houdt zoveel mogelijk rekening met uw agenda en die van uw buddies. Mocht het geplande onderhoud onverholpen toch samenvallen met uw vraag naar de auto, dan vinden we in goed overleg zeker een oplossing. Hetzij in de vorm van vervangend vervoer, hetzij in de vorm van een nieuwe datum voor onderhoud.

Mag de MobielGedeeld auto bestickert worden met het logo van mijn bedrijf?

Ja, als u voor het zakelijke autodeel concept van MG hebt gekozen is bestickeren een standaard optie. U moet echter wel zelf voor de bestickering zorgen. MobielGedeeld helpt u graag met het vinden van de juiste magneet stickers.