Erop uit deze lente met MobielGedeeld!

De vogels fluiten, de krokussen laten zich zien en ook de zon begint weer te schijnen. Wat heerlijk, het is weer lente! Tijd om erop te gaan en te genieten van het lentezonnetje. Er is genoeg te doen in omgeving van Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. En aan vervoer hoeft het dankzij het sociale autodelen in de Achterhoek niet te liggen. Op zoek naar inspiratie? Hier zetten we vier tips op een rij.

Exposities bij Foto21

Een fotograaf heeft de macht om je anders naar dingen te laten kijken. En dat is precies wat fotograaf Michiel Hageman tracht te doen met zijn tentoonstelling ‘Exploring Architectural Worlds: a Surprising Journey’. Hij fotografeert gebouwen waar we dagelijks aan voorbij lopen of -rijden. Door zijn kijk op dingen laat Michiel je opnieuw kennismaken met de gebouwde omgeving. Laat je verbazen door de persoonlijke kijk van deze fotograaf. De tentoonstelling loopt van zaterdag 1 april 2017 tot zondag 21 mei 2017. En als je toch in de buurt bent, neem dan ook even een kijkje in de prachtige tuin aan de gracht, gelegen achter Foto21 te Bredevoort. Hier exposeren fotografen van het Oost Gelders Fotografen Collectief (OFG). Zij kozen allen een gedicht van een bekende dichter met het thema ‘lust, en maakten daar foto’s. Perfect voor een mooie lentedag, en te zien tot donderdag 31 augustus 2017

Met de kids

De zon schijnt en het is weekend. Wat te doen met de kinderen? Speciaal voor ouders die weleens met die vraag worstelen, heeft VVV Aalten een ‘Kids-geluk-pakketje’ samengesteld. Het pakket bestaat uit 24 folders van kinderattracties in de Achterhoek, met daarbij een mooi vormgegeven plattegrond waar je de attracties kunt vinden. Zo heb je de hele lente én zomer genoeg keuze wat betreft leuke uitjes met het hele gezin. Ook zitten er leuke speurtochten in het pakket, kies uit Gängeskes Junior- of de Natuurspeurtocht. Voor slechts €1,95 verkrijgbaar bij het VVV kantoor.

Schilderijen & sculpturen

Zussen Ria Wiendels & Lucie Stoltenborg exposeren samen in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. De dames komen uit een familie waar ‘nuttig bezig zijn’ de heersende norm was. Door die opvoeding ontwikkelden ze beiden een authentieke en passievolle creativiteit om de werkelijkheid kunstzinniger uit te beelden dan het is. Lucie boetseert sinds 2005 als professional en maakt beelden in opdracht. Ze laat zich inspireren door de mens in al zijn naaktheid. Ook verzorgt ze workshops en is werkzaam als docent bij Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Zus Ria schildert vanuit intuïtie over thema’s waarbij ‘gevoel’ centraal staat. Naast creatieve workshops opende ze zes jaar geleden in Breedenbroek ‘Galerie 21’, met als doel om voor gevorderde ‘amateur-kunstenaars’ een mooie expositieruimte te creëren. De looptijd van de expositie is van 22 april tot 28 mei en gratis toegankelijk.