Voor wie?

Waardeert u het gemak van een auto, maar wilt u besparen op de kosten. Rijdt u liever duurzaam of zoekt u een alternatief voor het OV of een dure taxi. Autodelen bij MobielGedeeld biedt uitkomst. Reserveer eenvoudig online of vraag een rit aan en geniet van uw vrijheid.

Maar ook voor …

Mensen zonder rijbewijs! Bent u afhankelijk van het openbaar vervoer, die  dure taxi of die kleine groep mensen die u altijd moet aanspreken voor uw vervoer? MobielGedeeld biedt u een vriendelijk en voordelig alternatief. Lees hieronder hoe het werkt of bekijk de animatie

Speed check

Besparen op mobiliteit

U zou graag minder afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en de taxi. U wilt besparen op mobiliteit zonder concessies te doen.

Flexibel reisgedrag

Bent u flexibel in uw reisgedrag? Reist u over het algemeen korte afstanden en bent u doorgaans niet langer dan enkele uren op pad?

Draagvlak in uw omgeving

Heeft u voldoende mensen in uw omgeving die best af en toe een ritje willen maken voor een ander? Mensen die het gemak van een auto waarderen, maar graag willen besparen op de kosten.

Hoe werkt het?

  1. U schrijft zich in bij MobielGedeeld: klik hier
  2. MobielGedeeld stuurt u uw persoonlijke MobielGedeeld kaart
  3. U reserveert de auto (of vraagt uw rit aan) via ons online deelplatform of servicenummer (024 8200321)
  4. Tijdens elke rit met de deelauto gebruikt uw MobielGedeeld kaart om in en uit te checken
  5. Uw ritten en kaartsaldo kunt u eenvoudig inzien in uw persoonlijke MobielGedeeld omgeving

Wat kost het?

MobielGedeeld hanteert de volgende tarieven:

  • EUR1,50/u
  • EUR0,30/km.

Daarbij wordt u geacht maandelijks uw saldo op te waarderen met EUR7,50. Uw kaartsaldo verbruikt u bij het maken van ritten met de deelauto. Vergelijkbaar met het verbruiken van uw tegoed op uw OV chipkaart bijvoorbeeld.

Gebruikt u de deelauto met meerdere leden tegelijk, dan deelt u bij MobielGedeeld ook de kosten voor de rit met de andere gebruikers. Split billing. Dit brengt de toch al scherpe tarieven nog verder omlaag!

LET OP: voor de Pilot Sociaal Autodelen Achterhoek hanteren wij afwijkende tarieven. Voor meer info klik hier

Auto’s bij u in de buurt?

Lid worden van MobielGedeeld heeft zin als er een deelauto bij u in de buurt staat. Voor mensen met rijbewijs die zelf met de auto op pad willen, is het handig als de auto op loopafstand staat. Voor mensen zonder rijbewijs, die als passagier gebruik willen maken van ons sociaal autodeelconcept, kan de afstand tot de auto groter zijn. We zien in de praktijk dat mensen zonder rijbewijs regelmatig 10km of zelfs verder van de deelauto vandaan wonen.

Controleer hier of er een deelauto bij u in de buurt staat.

Staat er op dit moment geen deelauto van MobielGedeeld bij u in de buurt? Geen nood! Stuur een email met uw naam, telefoonnummer en woonplaats naar info@mobielgedeeld.nl en wij gaan kijken of we ook bij u een deelauto kunnen plaatsen.

Schrijf je nu gratis in!

Omdat ik geen rijbewijs heb, ben ik van de bus afhankelijk. Bij ons in het buitengebied komt de buurt bus slechts een keer per uur. Boodschappen doen in het volgende dorp kost me minimaal twee uur. Het sociale auto-deel concept van MobielGedeeld heeft mijn mobiliteit enorm verbeterd. Ik dien nu een aanvraag voor een ritje in via het online planning systeem en vrijwilligers uit de buurt brengen en halen me met een deelauto van MobielGedeeld wanneer ik dat wil.

Fam. Jacobs, Ubbergen

Samen met een aantal medebewoners van het verzorgingshuis deel ik een Mobiel-Gedeeld auto. Onze kinderen verzorgen de ritjes en gebruiken de auto tevens privé. Ik zie mijn kinderen en kleinkinderen nu veel frequenter. MobielGedeeld heeft een slim systeem ontwikkeld wat er voor zorgt dat de kosten eerlijk worden verdeeld onder de gebruikers.

Mevr. Akkermans, Malden

Ik vond het vreselijk als ik aan mijn buurman moest vragen wat het ritje van 1,5km moest kosten. Ik wist dat hij zich bezwaard voelde om geld te vragen voor zo’n kort ritje. Daarom antwoordde hij steevast dat het wel goed was. Sinds er een MobielGedeeld auto in de buurt staat en hij me daar vrijwillig mee rond rijdt, betaal ik automatisch via MobielGedeeld gewoon voor elk ritje. Daar voel ik me veel beter bij.

Mevr. Jansen, Cuijk