mobielgedeeld-autodelen-ideaal-voor-een-jong-gezin

Autodelen: ideaal voor een jong gezin

Corine Lankhof (27) woont samen met haar vriend in Bredevoort, in de Gelderse Achterhoek. Ze is moeder van twee zoontjes en zorgt ervoor dat het in Huize Wichers-Lankhof aan niets ontbreekt. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk en volleybalt ze in het weekend. Een tweede auto voor de deur vindt ze overdreven. Toch is het soms gewoon erg handig. Mede daarom spreekt autodelen haar zo aan. “Voorheen moest ik anderen vragen of ik hun auto kon lenen. Nu heb ik zelf, en mijn gezin, de vrijheid om te ondernemen wat we willen.”

In Bredevoort is weinig openbaar vervoer. Er rijdt één buurtbus en er is geen station. “Door autodelen in de gemeente te introduceren kunnen de inwoners van Bredevoort toch gaan en staan waar ze willen.” Problemen met beschikbaarheid heeft Corine nooit ondervonden. “Als ik van tevoren weet dat ik bijvoorbeeld een afspraak buiten de stad heb, doe ik meteen een reservering. Maar het komt ook wel eens voor dat ik spontaan een auto nodig heb.”

“Het concept van MobielGedeeld is zo breed toepasbaar. Voor iedereen, in iedere situatie, valt er wel iets te halen. Of je nu hulpbehoevend bent, graag iets voor een ander doet of gewoon zo nu en dan een auto nodig hebt.” Zelf gebruikt ze de auto voor allerlei zaken, zoals grote boodschappen of afspraken buiten de stad. “In het weekend speel ik volleybal, en zoals iedereen die een teamsport beoefent weet, daar horen rijbeurten bij.” Dus mocht je vier sportieve dames voorbij zien zoeven in de Achterhoek, grote kans dat het Dames 1 Bredevoort is. Samen op weg naar, of net terug van, een glansrijke overwinning.